Ontdek hoe bruin zwart vervangt

Donkerbruin is jaren uit het straatbeeld verdwenen, maar is komende herfts/winter weer helemaal terug. Bruin wordt niet gemakkelijk geassocieerd met een hippe, kleurrijke kledingkast. Toch kun je bruin perfect integreren in je outfit.

Bruin?!, denk je misschien. Waarschijnlijk niet de kleur die je in gedachten had, maar wen er maar vast aan want bruin is het nieuwe zwart. Ontdek in deze blog wat meer over de kleur bruin en haar bijpassende kleuren die dit seizoen hip zijn.

Kleuren kunnen een zekere psychologische invloed hebben op je gemoedstoestand. In dit vorige blogartikel bespraken we dat lichte kleuren vooral positieve gevoelens opwekken, terwijl donkere kleuren eerder negatieve gevoelens opwekken. Maar ook zou iedere kleur op zich een bepaald effect hebben op lichaam en geest. Zo stelt de gezondheids- en welzijnswebsite Verywell dat bepaalde kleuren o.a. de bloeddruk of het metabolisme zouden verhogen. Ook bevestigt het artikel dat kleuren gebruikt kunnen worden om de gemoedstoestand te beïnvloeden.

Zo heeft ook bruin een invloed op je mood. Bruin is de kleur van aarde. Het is een heel natuurlijke kleur die het kleurenpalet van het bos domineert tijdens de herfstmaanden. Bruin geeft dan ook een gevoel van kracht, betrouwbaarheid, warmte, comfort en veiligheid. Echter is bruin een donkere kleur, waardoor het ook negatieve emoties kan opwekken, zoals bijvoorbeeld eenzaamheid en verdriet.

Bijpassende kleuren

Aangezien bruin, net als zwart en wit, een neutrale kleur is, vinden veel mensen de kleur op zichzelf nogal basic. Maar juist omdat de kleur neutraal is, vormt ze een goede basis om te combineren met heel wat andere kleuren. Een geluk bij een ongeluk… Hieronder een lijstje met kleuren die dit seizoen trendy geacht worden in combinatie met bruin:

  • paars
  • koningsblauw
  • fuchsiarood
  • oranje
  • geel
  • grasgroen

Maar ook pastelkleuren zoals

  • lichtblauw
  • off-white
  • rose
  • lichtoranje

Uiteraard kun je aardetinten met aardetinten combineren. Aarzel dus niet om donkerbruin te combineren met roestbruin, camel en beige.

Gebroken wit

Volgens Impress Tervuren-uitbaatster Maureen Kanters is gebroken wit dé kleur bij uitstek om samen met bruin te dragen. ‘Bruin in combinatie met gebroken wit is een ongelofelijk stijlvol duo. Maar iedereen is uniek en elke vrouw heeft haar eigen kleurenpallet.’

Bruin zal komend seizoen dus heel populair zijn en de mogelijkheden ermee zijn eindeloos. Nieuwsgierig? Maureen helpt je graag met het uitzoeken van een outfit waarin je straalt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: